Automaattivaihteiston korjauksen hinta tallinn@hobenool.eu Puh +372 5191 5001

Vaihteiston korjauksen hinnan muodostaa kolme suurta ryhmää:

  • vaihteiston purkaminen ja kasaaminen
  • vaihteiston avaaminen ja kokoaminen
  • vaihteiston varaosat sekä muut osat.

Vaihteiston purkaminen ja kasaaminen

Vaihteiston purkamiseen ja kasaamiseen kuluva aika vaihtelee eri ajoneuvoilla. Yksinkertaisemmissa autoissa se on 4-6 tuntia, mutta hankalammissa (esim. suuret V8-turbomoottorit) autoissa se voi olla jopa 15-20 tuntia.

Useimmiten vaihteiston voi purkaa ja kasata 8-10 tunnissa. Autonvalmistajat ovat kehittäneet työaikanormit, joita esimerkiksi edustusliikkeen on noudatettava. Ei kannata myöskään unohtaa, että ne on tarkoitettu Länsi-Euroopan mittakaavassa uusille ja käytetyille autoille, joissa ei ole kyseessä 10 vuotta vanha ruosteinen ja paksun lokakerroksen alla oleva vaihteisto.

Vaihteiston avaaminen ja kokoaminen

Myös tämän suhteen työhön kuluva aika vaihtelee 3-4 tunnista 10-12 tuntiin. Vain hyvin harvoilla autonvalmistajilla on mainittu vaihteiston avaamisen ja sulkemisen normityöt aikatauluissa. Yleensä vaihteiston avaaminen ja kokoaminen valmistuu 8-10 tunnissa.

Vaihteiston varaosat ja muut osat

Vaihteiston tarvittavien varaosien määrä sekä hinta riippuu aiheutuneen vahingon koosta, korjaamon periaatteista (vaihdammeko vain rikkinäisen osan vai kiinnitämmekö suurempaa huomiota myös muihin kuluneisiin osiin) ja vaihteiston varaosien myyntihinnoista (lue: valmistajafirman voitonjanosta.

Näin ollen ei ole ihme, että vaihteistojen yksinkertaisemmat korjaukset maksavat alle 1 000 euroa ja yläraja voi olla myös yli 3 000 euroa.

Eteen tulee myös tapauksia, jossa vaihteistoa ei voi enää korjata, sillä elintärkeät komponentit ovat vahingoittuneet liikaa.