automaattivaihteiston öljynvaihtoa tallinn@hobenool.eu Puh +372 5191 5001

Siksi on erittäin tärkeää, että vaihteiston tila arvioidaan ennen öljynvaihtoa, jotta varmistutaan siitä, että vaihteisto on vielä mekaanisesti kunnossa (eli jaksaa sietää rasitusta ja toimia vaihtelevissa lämpötiloissa).

Vaihteiston kunnon arvioiminen

Todellisuudessa vaihteiston kunnon arvioiminen ei välttämättä ole niin helppoa kuin miltä aluksi tuntuu. Usein ihmiset eivät edes ymmärrä, että heidän ajoneuvonsa vaihteisto on todellisuudessa jo hajonnut tai hajoamassa. Vikakoodien lukeminen antaa parhaimmillaan 10 % tiedosta, minkä vuoksi tavallinen palvelu ei aina pysty suorittamaan arviointia.

Vaihteiston kunnon arvioimiseksi sitä on testattava erilaisissa tiloissa ja lämpötiloissa, mitä useimmat palvelut eivät tee ennen öljynvaihtoa, mutta rikkonaisen vaihteiston huoltaminen on pelkkää rahan haaskausta. Ainoa perustelu sille voisi olla korjaamisen lykkääminen siinä toivossa, että uusi öljy pysäyttää voimakkaan kulumisprosessin.

Hõbenoolen tilastot

Hõbenoolen 5 000 ajoneuvon tilasto kertoo, että mallista riippuen 5-7 % huoltoon tulevista (3-13-vuotiaista) ajoneuvoista tarvitsee automaattivaihteiston huollon sijaan korjauksen.

Se tarkoittaa, että huolto on jo liian myöhäistä. Öljynvaihto on tällaisessa tapauksessa rahan haaskausta eikä anna käytännössä minkäänlaista tulosta. Koska öljynvaihtoon tulee ilmeisesti myös ajoneuvoja, joiden ongelmat ovat tavallista suurempia, voisi olettaa, että Viron teillä liikkuvista 5–15-vuotiaista automaattivaihteisista autoista todennäköisesti 3–5 %:lla on jo vahingoittunut vaihteisto. Kuten mainittu, viimeinen asia, mitä tällaisessa tilanteessa tulisi tehdä, on tuhlata rahaa vaihteiston huoltoon.

Sen vuoksi huollamme Hõbenoolessa jokaisen ajoneuvon vaihteiston perusteellisesti ja suoritamme tarvittavan huollon ainoastaan silloin, kun emme havaitse vaihteiston toiminnassa minkäänlaisia häiriöitä.