automaattivaihteiston öljynvaihtoa tallinn@hobenool.eu Puh +372 5191 5001

Siksi on erittäin tärkeää, että vaihteiston tila arvioidaan ennen öljynvaihtoa, jotta varmistutaan siitä, että vaihteisto on vielä mekaanisesti kunnossa.

Vaihteiston kunnon arvioiminen

Todellisuudessa vaihteiston kunnon arvioiminen ei välttämättä ole niin helppoa kuin miltä aluksi tuntuu. Usein ihmiset eivät edes ymmärrä, että heidän ajoneuvonsa vaihteisto on todellisuudessa jo hajonnut tai hajoamassa. Pelkkä vikakoodien lukeminen antaa pahimmillaan vain kymmenesosan olennaisista tiedoista. Tämän vuoksi kaikki korjaamot eivät aina pysty antamaan luotettavaa arviota vaihteiston kunnosta.

Vaihteiston kunnon arvioimiseksi sitä on testattava erilaisissa tiloissa ja lämpötiloissa, mitä useimmat palvelut eivät tee ennen öljynvaihtoa, mutta rikkonaisen vaihteiston huoltaminen on pelkkää rahan haaskausta. Ainoa perustelu sille voisi olla korjaamisen lykkääminen siinä toivossa, että uusi öljy pysäyttää voimakkaan kulumisprosessin.

Hõbenoolen tilastot

Hõbenoolen oma noin 5 000 ajoneuvon tilastosta ilmenee, että jopa 5-7 % huoltoon tulevista 3-13-vuotiaista ajoneuvoista tarvitsee automaattivaihteiston huollon sijaan perusteellisemman korjauksen.

Se tarkoittaa, että joskus huolto on jo liian myöhäistä. Öljynvaihtoa ei siis silloin kannata tehdä, vaan vaihteisto pitää korjata ennen sitä.

Hõbenoolessa tarkastamme jokaisen ajoneuvon vaihteiston perusteellisesti ja suoritamme öljynvaihdon vain, jos vaihteisto on asianmukaisessa kunnossa.