öljyn vaihtamisen tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Öljyn vaihtamisen vs. vaihtamatta jättämisen konkreettiset hyödyt

Vaihteiston öljy ei ole ikuista. Markkinointitermi ”lifetime” tarkoittaa, että vaihteiston öljy on elinikäinen, ei ikuinen. Valitettavasti sen elinikää ei ole määritelty missään ja autonvalmistajan toiminta perustuu ensimmäisen käyttäjän ajoneuvon käyttöikään.

Lue lisää

vaihteistoon tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Vaihteiston valmistajaan (ei automerkkiin) perustuva lähestymistapa

Suurin osa meistä tunnistaa automerkin auton nähdessään tai tiedämme ainakin, minkä merkkinen auto meillä itsellämme on. Automaattivaihteistojen kanssa tilanne on huomattavasti hankalampi. Usein edes korjaamoyritykset eivät tiedä, minkä valmistajan automaattivaihteisto ajoneuvossa on. Miksi on näin?

Lue lisää

öljynvaihtopalvelun hinta tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mistä öljynvaihtopalvelun hinta muodostuu?

Palvelun hinnan määrittää monta komponenttia – työhön kuluva aika (vaikeustaso), varaosien hinta eli öljyn määrä, öljyn merkki/tyyppi, tiivisteen ja suodattimen hinta.

Lue lisää

automaattivaihteiston alkuperäisöljyt tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteiston alkuperäisöljyt vs. uudemmat öljyt

Jokaisella vaihteistovalmistajalla sekä autonvalmistajalla on omat vaatimuksensa automaattivaihteistojensa öljyille. Liioittelematta voi sanoa, että valmistajien erilaisia öljyjen sertifikaatteja/koodeja on satoja. Niissä suunnistaminen on jopa autokorjaamoille ja varaosamyyjille liian vaikeaa, tavallisesta käyttäjästä puhumattakaan.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihdosta tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mitä muut korjaamot eivät kerro sinulle automaattivaihteiston öljynvaihdosta?

Vaihteistot ovat muuttuneet niin monimutkaisiksi, että autonvalmistajilla ei ole realistista mahdollisuutta kouluttaa kaikkialla omissa liikkeissään riittävän pätevää henkilökuntaa ja ostaa erityislaitteita.

Lue lisää

Auallinn@hobenool.eu +372 5191 5001tomaattivaihteiston öljyä t

Tarvitseeko automaattivaihteiston öljyä vaihtaa ja jos tarvitsee, niin kuinka usein?

Jos haluat, että vaihteisto kestäisi vähintään yhtä kauan kuin esimerkiksi ajoneuvon moottori, vastaus on KYLLÄ. Esimerkiksi maailman suurin vaihdelaatikkovalmistaja Aisin Seiki (kuuluu Fortune Global 500 -listalle) suosittelee tekemään öljynvaihdon jopa 2 vuoden ja 20 000 km välein.

Lue lisää

automaattivaihteiston elinikä tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Kuinka pitkä automaattivaihteiston elinikä on?

Kysymykseen on vaikea vastata. Autonvalmistajat optimoivat omat kulunsa ajoneuvojen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Kuluja säädetään valitsemalla edullisempia ja siten joskus huonommin kestäviä osia. Niinpä vaihteistot kestävät eri automerkeissä ja – malleissa eri tavoin.

Lue lisää

automaattivaihteiston viat +372 5191 5001 tallinn@hobenool.eu

Mikä aiheuttaa yleisimmät automaattivaihteiston viat?

Suurin osa automaattivaihteiston vioista johtuu vanhasta öljystä. Silloin öljy ei enää suoriudu kaikista sen tehtävistä.

Lue lisää

vieras neste vaihteistossa tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Vieras neste (vesi tai jäähdytysneste) vaihteistossa!

Miten vieras neste joutuu vaihteistoon, miten se tarkistetaan ja mitä siinä tapauksessa tulee tehdä?

Lue lisää

Automaattivaihteiston korjauksen hinta tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteiston korjauksen hinta ja sen muodostuminen

Vaihteiston korjauksen hinnan muodostaa kolme suurta ryhmää: vaihteiston purkaminen ja kasaaminen, avaaminen ja kokoaminen ja vaihteiston varaosat sekä muut osat.

Lue lisää

Käytetty vaihteisto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Käytetty vaihteisto korjauksen sijaan?

Käytetty vaihteisto on joskus korjausta järkevämpi vaihtoehto, mutta sinun tulisi selvittää itsellesi perusteellisesti, mitä sitä hankkiessa tulee ottaa huomioon.

Lue lisää

käytetyn vaihteiston tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

10 neuvoa käytetyn vaihteiston ostajalle

Jos olet päättänyt ostaa käytetyn vaihteiston ja olet tehnyt hintalaskelman, tässä on sinulle 10 neuvoa, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Lue lisää

automaattivaihteiston huoltolaitteet tallinn@hobenool.eu Puh +372 5191 5001

Hõbenoolen laitteisto

Hõbenool käyttää työssään erityisiä automaattivaihteistojen huolto- ja korjauslaitteita. Annamme lyhyen katsauksen aloittamalla monimutkaisimmasta ja lopettaen helpoimpaan.

Lue lisää

Automaattivaihteiston ohjelmisto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteiston ohjelmisto

Vaihteiston työtä ohjaa tietokone, joka päättää yhdessä moottorista tulevan tiedon kanssa mikä vaihde, milloin ja miten vaihdetaan. Tuntuuko yksinkertaiselta? Valitettavasti vaihteiston tila muuttuu ajan mittaan jatkuvasti, mikä tekee siitä melko monimutkaista.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihtoa tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Miksi automaattivaihteiston öljynvaihtoa edeltää vaihteiston kunnon tarkastus?

Vaihteiston huolto ei ole ihmehoito vaihteiston kunnostamiseksi. Toisaalta kaikki vaihteiston häiriöt eivät välttämättä aina liity vikaan, vaan ne voivat johtua myös vanhentuneesta öljystä. Oikeanlaisella huollolla voi lievittää öljyn kulumisen sekä myös vaihteiston kulumisen aiheuttamia poikkeamia.

Lue lisää

ATF tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mikä on ATF? Miksi automaattivaihteistoon ylipäätään tarvitaan öljyä?

Vaihteiston öljy ei ole tavallista öljyä, vaan ennemminkin hyvin erilaisten ainesosien yhdistelmä. Sen vuoksi englannin kielessä käytetäänkin lyhennettä ATF (automatic transmission fluid) eli automaattivaihteiston neste.

Lue lisää

Planeettavaihteisto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Planeettavaihteisto

Kyseessä on monimutkaisin vaihteistotyyppi, jossa käytetään planeettapyörästöjä.

Lue lisää

DSG tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Kaksoiskytkinvaihteisto (DCT eli DSG)

DSG-vaihteistojen historia ulottuu aikaan ennen ensimmäistä maailmansotaa, mutta ensimmäiset toimivat vaihteistot valmistettiin 1980-luvulla kilpa-autoihin. Viime vuosikymmenen aikana kyseinen vaihteistotyyppi on noussut vahvasti ja lisännyt osuuttaan markkinoilla.

Lue lisää

CVT tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Variaattorivaihteisto (CVT – Continuosly Variable Transmission)

Leonardo da Vinci rakensi ensimmäisen variaattorivaihteiston jo vuonna 1490. Ensimmäisen patentin saivat kuitenkin Daimler ja Benz v. 1886. CVT-vaihteistosta tuli kuitenkin suosittu vasta 1950-luvulla, kun hollantilainen yritys van Doorne esitteli vaihteettoman vaihteiston omissa DAF-busseissaan.

Lue lisää

automaattivaihteistojen tyypit tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteisto ja vaihteistojen tyypit

Vaihteistotyyppejä on todellisuudessa useita erilaisia ja yleisintä on niiden erottelu sen perusteella, katkaistaanko veto vaihdetta vaihdettaessa vai ei. Ennen elektroniikan käyttöönottoa automaattivaihteisto toimi kuten hydraulinen tietokone.

Lue lisää

vaihteiston huolto yrityksiä tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

7 kysymystä vaihteistoa huoltavalle yritykselle

Markkinoille on tullut useita uusia vaihteiston huolto yrityksiä. Hyvä kilpailu on aina eteenpäin vievä voima, mutta jos kyseessä on asiakkaan pettäminen (joko omaa tyhmyyttään tai voitonjanosta), se ei ole hyväksyttävää. Annamme joitain suosituksia, miten erotella jyvät akanoista.

Lue lisää

Vaihteiston öljytaso ja sen tarkastaminen tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Vaihteiston öljytaso ja sen tarkastaminen

Vaihteiston öljytaso on A ja O – se on välttämätöntä, jotta vaihteisto voisi toimia! Vaihteiston öljypumpun on saatava imeä vapaasti öljyä sekä kylmänä että kuumana, sekä mutkissa ajettaessa että kaltevassa maastossa. Vaihteiston öljy on kuin verenkierto, ilman sitä mikään vaihteistossa ei toimi.

Lue lisää

automaattivaihteisto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mitä tehdä, jos automaattivaihteisto on rikki?

Mikä on paras ratkaisu? Tähän kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä se riippuu sekä auton iästä, automaattivaihteiston tyypistä, omistajan toiveesta ja/tai muista seikoista.

Lue lisää

öljyn kitkakerroin tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mikä on automaattivaihteiston öljyn kitkakerroin?

Olet todennäköisesti blogimme ahkerana lukijana huomannut, että kirjoitamme paljon automaattivaihteiston öljyn kitkakertoimesta. Se johtuu siitä, että öljyn kunnon näkökulmasta kyseessä on erittäin tärkeä parametri. Tarkastelemme tänään lähemmin, miksi näin on.

Lue lisää

automaattivaihteisto huolto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Miksi automaattivaihteisto tarvitsee huoltoa?

Lyhyesti sanottuna vaihteistoa täytyy huoltaa, sillä sen sisällä oleva öljy kuluu pois. Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta jos jatkat lukemista, saat tietää, mitä automaattivaihteiston öljylle tarkalleen ottaen tapahtuu.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

3 automaattivaihteiston öljynvaihtoon liittyvää myyttiä

Usein asiantuntijat joutuvat taistelemaan myyttejä vastaan. Aina löytyy joku, joka ”tietää paremmin”. Löytyy myös niitä, jotka uskovat myytteihin.

Lue lisää

Mercedes-Benzin automaattivaihteistot tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mercedes-Benzin automaattivaihteistot

Koska Mercedes-Bentzin historia on hyvin pitkä ja erilaisia vaihteistoja on paljon, tarkastelemme tässä vain niitä vaihteistotyyppejä, joissa on vähintään 5 vaihdetta. Lisäksi kerromme myös suositellun öljynvaihtovälin sekä öljytyypin, jota tulisi käyttää.

Lue lisää