vaihteisto korjauksen tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Ensiksi on selvitettävä, sopiiko kyseinen vaihteisto ajoneuvoosi.

Vaihteiston tunnistamiseen ei riitä lähestymistapa ”koska se sopii v. 2006 3-litraiselle Audi quattrolle, se sopii myös X malliin.”

Syy siihen on vaihteistojen ERITTÄIN laaja vaihtelu. Jopa sellaisen auton, jossa on samanlainen moottori, vaihteiston hammaspyörien siirto voi olla erilainen tai niissä käytetään erilaisia nopeusantureita.

Vaihteiston mekaniikan siirrot, momentinmuuntimen ominaisuudet ja ohjausyksikön erot tunnistetaan vaihteiston tuotekoodilla. Usein siihen käytetään 3- tai 4-kirjaimisia yhdistelmiä (esim. 6-vaihteinen Audin vaihteisto FAU). On ehdottoman tärkeää keskustella ennen kauppoja myyjän kanssa siitä, kuka maksaa kuljetus- jne. kustannukset, jos käy ilmi, että vaihteisto ei sovikaan autoosi. Olemme nähneet työssämme tilanteita, jossa myyjä itse on raaputtanut vaihteiston runkoon ostajan kysymän kolmekirjaimisen koodin. Valitettavasti tällainen toiminta ei vielä tee vaihteistosta sinun autoosi sopivaa.

Vertaile loppusummaa

Kun olet löytänyt halutun vaihteiston, laske kaikki kustannukset yhteen ja vertaile korjauksen ja varaosavaihteiston KOKONAIShintaa.

Sinulla on todennäköisesti olemassa korjaamon korjaushinta, joka sisältää vaihteiston purkamisen ja kasaamisen, avaamisen ja kokoamisen, uuden öljyn, käytetyt materiaalit, jätteiden hävityksen, muuntamisen ja diagnostiikan.

Käytetyn vaihteiston KOKONAIShinnan löytämiseksi sinun on lisättävä käytetyn vaihteiston ostohintaan:

  • toimituskustannukset
  • vanhan vaihteiston purkamis- ja uuden kasaamiskustannukset
  • vanhan vaihteiston avaamiskustannukset
  • uuden öljyn hinta
  • suositeltavasti uuden suodattimen ja ulkoisten tiivisteiden hinta
  • testaus- ja muuntamiskustannukset

Yleensä unohdetaan, että ”uuden” käytetyn vaihteiston hinta on vain puolet kaikista myöhemmistä kustannuksista. Kun molemman skenaarion kokonaishinnat ovat tiedossa, voi jo huomioida riskit (takuu 2 vuotta vs. takuu 2 viikkoa) ja tehdä harkitun päätöksen.