automaattivaihteiston elinikä tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Kuinka pitkä automaattivaihteiston elinikä on?

Kysymykseen on vaikea vastata. Autonvalmistajat optimoivat omat kulunsa ajoneuvojen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Kuluja säädetään valitsemalla edullisempia ja siten joskus huonommin kestäviä osia. Niinpä vaihteistot kestävät eri automerkeissä ja – malleissa eri tavoin.

Lue lisää

automaattivaihteiston huoltolaitteet tallinn@hobenool.eu Puh +372 5191 5001

Hõbenoolen laitteisto

Hõbenool käyttää työssään erityisiä automaattivaihteistojen huolto- ja korjauslaitteita. Annamme lyhyen katsauksen aloittamalla monimutkaisimmasta ja lopettaen helpoimpaan.

Lue lisää

CVT tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Variaattorivaihteisto (CVT – Continuosly Variable Transmission)

Leonardo da Vinci rakensi ensimmäisen variaattorivaihteiston jo vuonna 1490. Ensimmäisen patentin saivat kuitenkin Daimler ja Benz v. 1886. CVT-vaihteistosta tuli kuitenkin suosittu vasta 1950-luvulla, kun hollantilainen yritys van Doorne esitteli vaihteettoman vaihteiston omissa DAF-busseissaan.

Lue lisää

automaattivaihteistojen tyypit tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteisto ja vaihteistojen tyypit

Vaihteistotyyppejä on todellisuudessa useita erilaisia ja yleisintä on niiden erottelu sen perusteella, katkaistaanko veto vaihdetta vaihdettaessa vai ei. Ennen elektroniikan käyttöönottoa automaattivaihteisto toimi kuten hydraulinen tietokone.

Lue lisää

vaihteiston huolto yrityksiä tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

7 kysymystä vaihteistoa huoltavalle yritykselle

Markkinoille on tullut useita uusia vaihteiston huolto yrityksiä. Hyvä kilpailu on aina eteenpäin vievä voima, mutta jos kyseessä on asiakkaan pettäminen (joko omaa tyhmyyttään tai voitonjanosta), se ei ole hyväksyttävää. Annamme joitain suosituksia, miten erotella jyvät akanoista.

Lue lisää

öljyn kitkakerroin tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mikä on automaattivaihteiston öljyn kitkakerroin?

Olet todennäköisesti blogimme ahkerana lukijana huomannut, että kirjoitamme paljon automaattivaihteiston öljyn kitkakertoimesta. Se johtuu siitä, että öljyn kunnon näkökulmasta kyseessä on erittäin tärkeä parametri. Tarkastelemme tänään lähemmin, miksi näin on.

Lue lisää