öljyn vaihtamisen tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Öljyn vaihtamisen vs. vaihtamatta jättämisen konkreettiset hyödyt

Vaihteiston öljy ei ole ikuista. Markkinointitermi ”lifetime” tarkoittaa, että vaihteiston öljy on elinikäinen, ei ikuinen. Valitettavasti sen elinikää ei ole määritelty missään ja autonvalmistajan toiminta perustuu ensimmäisen käyttäjän ajoneuvon käyttöikään.

Lue lisää

öljynvaihtopalvelun hinta tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mistä öljynvaihtopalvelun hinta muodostuu?

Palvelun hinnan määrittää monta komponenttia – työhön kuluva aika (vaikeustaso), varaosien hinta eli öljyn määrä, öljyn merkki/tyyppi, tiivisteen ja suodattimen hinta.

Lue lisää

automaattivaihteiston alkuperäisöljyt tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Automaattivaihteiston alkuperäisöljyt vs. uudemmat öljyt

Jokaisella vaihteistovalmistajalla sekä autonvalmistajalla on omat vaatimuksensa automaattivaihteistojensa öljyille. Liioittelematta voi sanoa, että valmistajien erilaisia öljyjen sertifikaatteja/koodeja on satoja. Niissä suunnistaminen on jopa autokorjaamoille ja varaosamyyjille liian vaikeaa, tavallisesta käyttäjästä puhumattakaan.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihdosta tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mitä muut korjaamot eivät kerro sinulle automaattivaihteiston öljynvaihdosta?

Vaihteistot ovat muuttuneet niin monimutkaisiksi, että autonvalmistajilla ei ole realistista mahdollisuutta kouluttaa kaikkialla omissa liikkeissään riittävän pätevää henkilökuntaa ja ostaa erityislaitteita.

Lue lisää

Auallinn@hobenool.eu +372 5191 5001tomaattivaihteiston öljyä t

Tarvitseeko automaattivaihteiston öljyä vaihtaa ja jos tarvitsee, niin kuinka usein?

Jos haluat, että vaihteisto kestäisi vähintään yhtä kauan kuin esimerkiksi ajoneuvon moottori, vastaus on KYLLÄ. Esimerkiksi maailman suurin vaihdelaatikkovalmistaja Aisin Seiki (kuuluu Fortune Global 500 -listalle) suosittelee tekemään öljynvaihdon jopa 2 vuoden ja 20 000 km välein.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihtoa tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Miksi automaattivaihteiston öljynvaihtoa edeltää vaihteiston kunnon tarkastus?

Vaihteiston huolto ei ole ihmehoito vaihteiston kunnostamiseksi. Toisaalta kaikki vaihteiston häiriöt eivät välttämättä aina liity vikaan, vaan ne voivat johtua myös vanhentuneesta öljystä. Oikeanlaisella huollolla voi lievittää öljyn kulumisen sekä myös vaihteiston kulumisen aiheuttamia poikkeamia.

Lue lisää

ATF tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Mikä on ATF? Miksi automaattivaihteistoon ylipäätään tarvitaan öljyä?

Vaihteiston öljy ei ole tavallista öljyä, vaan ennemminkin hyvin erilaisten ainesosien yhdistelmä. Sen vuoksi englannin kielessä käytetäänkin lyhennettä ATF (automatic transmission fluid) eli automaattivaihteiston neste.

Lue lisää

automaattivaihteisto huolto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

Miksi automaattivaihteisto tarvitsee huoltoa?

Lyhyesti sanottuna vaihteistoa täytyy huoltaa, sillä sen sisällä oleva öljy kuluu pois. Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta jos jatkat lukemista, saat tietää, mitä automaattivaihteiston öljylle tarkalleen ottaen tapahtuu.

Lue lisää

automaattivaihteiston öljynvaihto tallinn@hobenool.eu +372 5191 5001

3 automaattivaihteiston öljynvaihtoon liittyvää myyttiä

Usein asiantuntijat joutuvat taistelemaan myyttejä vastaan. Aina löytyy joku, joka ”tietää paremmin”. Löytyy myös niitä, jotka uskovat myytteihin.

Lue lisää