Hõbenool OÜ:n perustivat veljekset Jürgen ja Märten Riim, jotka ovat olleet kiinnostuneita autoista jo nuoresta asti. Märtenin suuri intohimo purkaa ja korjata asioita ja Jürgenin mielenkiinto ajaa autoilla on osittain seurannut heitä tähän päivään asti.

Märtenin hankkima autoteknikon diagnostiikka-alan koulutus v. 2002 auttoi häntä soveltamaan tietojaan Mercedes-Benzin, Toyotan ja New Hollandin edustusliikkeissä kahdeksan seuraavan vuoden ajan. Jürgenin koulutie päättyi tohtoriksi väittelemiseen v. 2011 Tallinnan teknisen korkeakoulun mekaniikan tiedekunnassa ja hän toimi samanaikaisesti mittaustekniikan ja laatujohtamisen parissa.

Molemman veljeksen hankkimat erikoisalaan liittyvät tiedot pääsevät edelleen käyttöön Hõbenoolessa päivittäin – Märten vastaa koko yrityksen teknisen puolen (ajoneuvojen huolto, diagnostiikka ja korjaus) johtamisesta samalla kun Jürgenin vastuualuetta ovat yleiseen johtamiseen liittyvät aiheet. Yrityksen uusien suuntausten kehittäminen ja teknologisen kyvyn lisääminen on molemman veljen yhteistä aluetta.

Veljesten yhteinen harrastus, vanhojen Mersujen tuunaus, johti v. 2009 yrityksen perustamiseen. Alussa Hõbenoolessa huollettiin ja korjattiin ajoneuvoja, mutta vuonna 2012 otettiin tavoitteeksi toimia ainoastaan ajoneuvojen automaattivaihteistojen parissa keskittymällä huoltoon, diagnostiikkaan ja korjaukseen.

Hõbenoolen visiona on aina ollut tarjota täyttä palvelua, jossa asiakas saisi kaikki tarvittavat toimenpiteet yhdestä paikasta. Juuri sen vuoksi vaihteistojen huoltoa ja korjausta varten on tarkoituksenmukaisesti kehitetty yrityksen sisäistä erityistä laitteistoa, jonka kokonaissijoitus on yli 300 000 €.

Se on antanut mahdollisuuden olla Virossa suunnannäyttäjä useammalla erityisalueella, kuten esimerkiksi huuhtelemalla suoritettavan öljynvaihdon saralla. Turbiinien korjaamisessa ja ohjausyksiköiden testaamisessa/kunnostuksessa Hõbenool on edelleen ainoa yritys, joka tarjoaa vastaavaa palvelua paikan päällä.

Jos alkuvuosina suurin osa asiakkaista oli yksityishenkilöitä, niin nykyisin asiakkaita ovat myös edustusliikkeet ja vakuutusyhtiöt. Virossa on useita yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka ovat toimineet jo parikymmentä vuotta automaattivaihteistojen mekaniikan korjaamisen parissa, mutta teknologiset uudistukset, erityislaitteiden osto ja järjestelmällinen lähestyminen ovat nostaneet Hõbenoolen viidessä vuodessa perustamisesta Viron markkinoiden suurimmaksi.

Vuoden 2017 loppuun mennessä Hõbenoolessa oli korjattu yli 1 100 ja huollettu yli 5 500 vaihteistoa. Korjaamisen osa-alueella on aina mahdollisuus olla entistä parempi, mutta vaihteistojen huollon suhteen Hõbenool on huollettujen vaihteistojen lukumäärässä kiistämättä Euroopan ensimmäisten joukossa (dynaamisten öljynvaihtolaitteiden valmistajien mukaan).

Aikajana

2009Yrityksen perustaminen Kadrinassa
2010Vaihteistojen dynaamisen öljynvaihdon mahdollisuus Hõbenoolessa - ensimmäistä kertaa Virossa!
2011Hõbenool aloittaa automaattivaihteistojen korjaamisen
2012Ensimmäisen lisärakennuksen valmistuminen Kadrinassa
20131000. Hõbenoolen huoltama vaihdelaatikko
2014Turbiinien korjausmahdollisuus Hõbenoolessa - ensimmäisenä Virossa!
2015Toisen lisärakennuksen valmistuminen Kadrinassa
20161000. Hõbenoolen korjaama vaihdelaatikko
2017Avasimme Tallinnan liikkeen
2018Vaihteistojen hydrauliikkayksikköjen korjausmahdollisuus Hõbenoolessa - ensimmäisenä Virossa!